Jadrankin kutak, Maja Tatic

U banjalučkom RTV Domu predstavljen Jadrankin kutak

Muzika BiH Show Time

Kao trajnu uspomenu na veliku kantautoricu Jadranku Stojaković, koja je preminula 3. 5. 2016. u Banja Luci, RTV kuća u kojoj je u ulozi producenta pomagala mladim muzičarima, opremila je memorijalni ”Jadrankin kutak”.

Život i stvaralački put velike umjetnice predstavljen je u šest tematskih cjelina, nazvanih po njenim pjesmama – ”Čarobnjaci”, ”Putovanja, putovanja”, ”Srce u olovci’’, ”Sve smo mogli mi”,  ”Anata Wa Dokonji” i ”Da malo odmoriš dušu”.

Uz instrumente na kojima je svirala, više desetina fotografija, rukopisa, primjeraka njenih LP albuma i CD-ova, te neke od njenih grafika, koje otkrivaju da je kantautorica podjednako voljela i slikarstvo, ”Jadrankin kutak” je mali, intimni muzej koji je kreirao Adis Đubo.

Jadrankin kutak

Simbolično je otvoren baš danas, na dan njenog rođenja, a svoje mjesto u njemu ima i knjiga ”Boje zvuka” autorice Milke Čeremidžić, koja je zajedno sa Majom Tatić idejni tvorac ovog mjesta sjećanja.

Jadranka Stojaković utisnula je na domaćoj sceni veliki muzički i umjetnički pečat o kojem svjedoči i ova postavka, koja će se periodično mijenjati i dopunjavati, rekla je na otvaranju kutka Maja Tatić urednica Muzičke produkcije RTRS.

Jadrankin kutak