mick-jagger-and-skepta

Rolling Stones snimaju novi album – sa reperom?!

Muzika - svijet Show Time

Nakon nekoliko mjeseci govorkanja, iz Rolling Stones štaba je potvrđeno: bend snima novi album sa autorskim pjesmama, prvi nakon 12 godina i ‘A Bigger Bang’.

Kako danas piše časopis Rolling Stone, Keith Richards je potvrdio planove o novom albumu riječima “Yes, yes, we are – very, very shortly.”

Dodao je još da ih je iznenadila reakcija na prošli album ”Blue and Lonesome” sa blues obradama, jer oni su znali da ga moraju uraditi, ali nisu očekivali takve reakcije.

Richards je nagovijestio još jedno iznenađenje – da bi bend mogao snimiti i nastavak albuma sa obradama blues standarda.

“Mislim da to nećemo odmah ostvariti, ali je zabavno to snimati, tu ima još puno toga”, rekao je.

Skepta & Mick JaggerIpak, najzanimljivija je špekulacija da se Rolling Stonesi možda upuštaju u sasvim drugačiju muzičku avanturu s novim autorskim albumom. Pojavila se kada je Mick Jagger ulovljen ranije ovog mjeseca u društvu sa Skeptom, 34-godišnjim britanskim reperom i producentom, kada su zajedno ušli u studio za snimanje, što je ponukalo na vjerovanje da bi saradnja mogla biti u toku.

Dodatno je priču podgrijala i zajednička fotografija Jaggera i Skepte iz studija, koju je prije 15-ak dana reper objavio na svom instagramu.

Od ekipe koja je već dobrano zagazila u osmu deceniju života (sa samo jednim mladićem, Ronnie Woodom, koji ima 70) slušati o ovakvim planovima već je dovoljno inspirativno, pa zašto bi bilo nemoguće da ‘ludi starci’ totalno otkače i snime nešto s rap-producentom?

Uostalom, već su davne 1980. priredili šok-terapiju sa albumom Emotional Rescue i naslovnom pjesmom disco zvuka, pa su preživjeli.