Ketpool, Blue Boogie

Nova imena region-scene: Ketpool (Prijedor)

Muzika BiH Show Time

Bend koji se spontano okupio početkom 2017., pola godine kasnije izbacuje prvi singl ”Blue Boogie”, u vlastitoj produkciji i bez izdavačke kuće, planirajući da na isti način objavljuje naredne radove, sa ambicijama puno većim od lokalnih.

Priča o Ketpoolu je još jedna potvrda da nove tehnologije i bujanje internetskih servisa, odnosno društvenih mreža mogu u makar početni ravnopravan položaj staviti i kreativce daleko od velikih studija, diskografskih kuća i mainstream medija.

Siniša Aleksić (DJ programming), Lana Soldat (vokal), Hari Arnautović (gitara) i Ivan Majstorović (bas) tu priliku su prigrabili i, kako kažu, ”bez ikakve pomoći sa strane” uradili su prvi singl i krenuli u avanturu. Koliko god baš ta globalna mreža stvarala dojam šanse za sve, jednako toliko ona čini nepregledno more novih imena, u kojem publika najčešće peca nasumično.

Ako je talent u pitanju, četvorka koja stoji iza Ketpoola ga ima. Njihov electro-synth-pop, manje rasplesan nego u trendovskim zlatnim ’80-im godinama, dapače sa melankoličnijom atmosferom, u svakom slučaju spada među osvježenja u odnosu na prevladavajuće stilove trenutne BiH scene.

Za prolaz u spomenutom moru, pogotovo na širem planu, prijedorskoj ekipi će trebati puno više truda i izvan muzičkog angažmana. Tu spada i PR koji im je u ovom trenutku više nego skroman.