AUDICIJA-PREMIJERA

Audicija poslije regiona i na svjetskoj turneji

Cooltura Gledam

Već je prva vijest da se nakon 33 godine obnavlja i dopunjava kultna predstava ”Audicija” izazvala ogromnu pažnju, a sada su poznati i termini prvih izvedbi u BiH, Hrvatskoj i Srbiji.

Premijera ”Audicije”, jednog od najprepoznatljivijih simbola popularne kulture u ’80-ima, s originalnom glumačkom postavom, zakazana je za 5. 10. u Sarajevu, u dvorani Mirza Delibašić.

Sedam glumaca – Admir Glamočak, Senad Bašić, Emir Hadžihafizbegović, Saša Petrović, Mladen Nelević, Jasmin Geljo i Željko Ninčić – koji su u predstavi igrali prije više od tri decenije, opet su na okupu, pristigavši s raznih strana svijeta kuda ih je život odveo i slavnu priču opet pokreću iz grada u kojemu je sve i počelo – iz Sarajeva.

Poslije premijere slijede predstave u Tuzli (20. 10., dvorana Mejdan), Zenici (21. 10., Arena), Zagrebu (28. 10., dvorana Lisinski), Rijeci (3. 11., centar Zamet), Splitu (4. 11., Spaladium Arena), Beogradu (9. 11., Sava Centar), Novom Sadu (10. 11., Spens) i Osijeku (11. 11., Gradski Vrt).

Još se ugovaraju termini za Sloveniju, a prema najavi producenta Adnana Mundžića – planirana je i svjetska turneja, koja uključuje veće gradove u Europi, Kanadi, SAD-u i Australiji.