Shanghai Street Fight uživo

Shanghai Street Fight na Demofestu promovira prvi album

Muzika BiH Show Time

Banjalučki bend Shanghai Street Fight objavio je prvi video singl ”Scorned” sa debitantskog albuma, koji objavljuju u vlastitom izdanju uz nastup na Damofestu, 21. 7.

Shanghai Street Fight je alter-rock, post punk i blues sastav, rođen u Banja Luci prije šest godina.

Postavu čine Bojan Tomić (gitara), Nikola Kužet (gitara), Saša Levi (vokal), Bojan Katalina (bubnjevi) i Marko Kovačić (bas), te Vanda Govedarica kao povremena pjevačica, ali stalni kreativni član ekipe.

Ime benda kreirali su kao posvetu kung-fu filmovima, kao izraz romantične nostalgije, budući da su borilački filmovi dio odrastanja brojnih generacija. Vrlo prigodno su i svoj prvi album nazvali ”First Fight”, što ima metaforički smisao – prva borba u borilačkim sportovima najčešće je presudni ispit, u kojem je najvažnije da borac izdrži veliko iskušenje.

Izabrani da s još dva banjalučka sastava, Sopotom i Važno obavještenje, budu slikoviti prikaz trenutne lokalne scene u okviru 10. Demofesta, Shanghai Street Fight će svoj nastup na ovom velikom i znamenitom festivalu, u petak 21.7. na Beton bini, učiniti i zvaničnom koncertnom promocijom debi albuma. Što će, eto, biti njihovo prvi presudno ‘borbeno iskušenje’ oči u oči sa publikom.

Formalno album se pojavljuje dan kasnije, bez zvanične izdavačke kuće i samo u digitalnom obliku, a bend je odlučio da ga podijeli besplatno na internetskim mrežama.