Demofest - otvaranje

Demofest 2017 otvoren uz najavu film festivala iduće godine

Muzika BiH Show Time

Jubilarni 10. Demofest zvanično je otvoren konferencijom za novinare na kojoj je direktorica festivala Brankica Janković podsjetila na ovogodišnje novitete i već najavila nove ambiciozne planove.

Od prvog do desetog Demofesta iz godine u godinu su rasli programski sadržaji i prateće manifestacije, a s njima i uključivanje ozbiljnijih poslovnih partnera, s kojima je banjalučki festival narastao do jednog od najistaknutijih događaja ove vrste u regionu.

O tome je govorila direktorica festivala Brankica Janković.

Najznačajnije ovogodišnje novosti Demofesta su dvije bine i povećanje broja demo grupa u završnom takmičenju na čak 50.

To je put i za dalje širenje, navela je Janković, ali jedna njena kratka najava posebno je zanimljiva ilustracija rasta Demofesta. Naime, poslije uključenja u realizaciju igranog filma i TV serije ”Meso”, ambicije su porasle i, kako je rekla direktorica Demofesta – naredne godine od nas možete očekivati i filmski festival koji upravo pripremamo.

Novinari su upoznati i sa ovogodišnjim dnevnim programom festivala, koja naglasak ima na društveno odgovorne teme, pa je već danas priređen okrugli stol ”Žene u umjetnosti”, na kojem su govorile Vedrana Rudan, Ida Prester, Staša Koprivica, Mladen Miljanović i Sandra Silađev Dinja.

U večernjim satima cijeli pogon Demofesta se seli na tvrđavu Kastel, gdje će biti održani svi takmičarski programi, kao i nastupi ovogodišnjih muzičkih zvijezda među kojima su Marky Ramone, Rudimental DJ set, Ky-Mani Marley, Dubioza kolektiv, Edo Maajka, Bad Copy, Lačni Franz, prošlogodišnji pobjednici Seine, Letarg i Degeneza, kao i banjalučki bendovi Sopot, Shanghai Street Fight i Važno obavještenje.

Tekst, video i foto: Iva D.

Marky Ramone
Marky Ramone na konferenciji za novinare