Swingers

Gospodo i drugovi, Swingersima se živo ‘hebe’

Muzika - regija Show Time

Vlada diže poreze, Brexit, Donald Trump… “Hebem ti” je autorski komentar Roberta Marekovića, frontmena zagrebačkih Swingersa, na šizofreničnu društvenu situaciju u kojoj se vrlo često nalazimo.

Mareković u svojem prepoznatljivom stilu rockabilly majstora predstavlja temu s kojim će se publika lako poistovjetiti, pjesmu u kojoj na zabavan i sebi svojstven način komentira svakodnevicu ispunjenu stalnim frustracijama.

Odmahnuti rukom na loše vijesti koje plasiraju mediji, uživati u jednostavnosti života, te reći ”Hebem ti”, Robertov je način kako se oduprijeti negativnostima.

Gledajući frustracije i probleme svojih sugrađana, imao sam potrebu vrisnuti i progovoriti o tome, a kako nisam političar (Bogu hvala), nego pjevam u Swingersima, tako je snimiti pjesmu bio jedini mogući i legitiman način za to. Pokušao sam na duhovito-gorki način našu, ne baš blistavu, stvarnost pretočiti u format rock and roll pjesme, koliko ona to dopušta u svoje 4 minute. Nadam se da je urednici neće cenzurirati, da će vam se song dopasti, ili bar vas nasmijati. Ili naživcirati. Svaka reakcija je dobro došla.“, o novoj pjesmi kaže Robert Mareković.

Robert Mareković, suosnivač i bivši član zagrebačkih Fantoma, 1999. je osnovao rockabilly sastav Swingers, inspiriran velikim povratkom swinga u Americi. Od tada, po uzoru na Elvisa Presleyja, Franka Sinatru, Deana Martina i druge, grupa izvodi jedinstveni format muzičke mješavine swinga, jivea, rockabillyja, twista i latino ritmova.

Poslije petog albuma ”Ljubav i moda – povratak u 60-te” iz 2009. godine te neke vrste kompilacije ”Robert Mareković & Fantomi-Swingers.com” iz 2011., bend nije bio autorski eksponiran, pa se možemo nadati da je Hebem ti dovoljan izazov za novo dugosvirajuće izdanje.