Garage in July

Garage In July ovog jula otkrili čudesni Trijem za ples

Muzika - regija Show Time

Garage in July, osiječki swamp ‘n’ roll sastav, predstavlja svoj novi singl ‘Trijem za ples’ kojim najavljuju skorašnji izlazak EP-a ‘Sjaj u blatu’ u izdanju Croatia Recordsa.

Nastali su 2011. godine pod utjecajem The Stoogesa, Velvet Undergrounda, The Rolling Stonesa, The Sonicsa te starog Delta i Chicago bluesa i želja im je stvarati i prašiti rock ‘n’ roll ‘’dok god su živi te prenositi izvorni duh i naslijeđe Delte’’.

Bilo ih je četvero, a sad ih je troje: Igor Hanžek (bubanj), Marko Bagarić (solo i ritam gitara) i Bojan Đurđević (vokal, bas gitara, usna harmonika).

Dosad su objavili EP ‘Samo Ljubav i Rock ‘n’ Roll’, ‘Live at RIBA’ za Slušaj Najglasnije!, LP ‘7’ i ‘Imaš li strasti?! za Dirty Mojo Records te singlove ‘Imaš li strasti’ i ‘Buntovnik ljubavi’ za Croatia Records.

Glazbu, tekst i aranžman pjesme ‘Trijem za ples’ potpisuje cijeli bend, za miks je zaslužan Ivan Podoreški, a master je uradio Goran Martinac. Priča o pjesmi ide ovako: Bagi sluša Elmorea Jamesa i igra se sa D štimom na gitari. Igor uči svirati bossanovu na bubnju. Bojan priča Mati o čovjeku koji lupa nogom u trijem. Mate govori da to može biti samo Ray Charles. Kad su se Bagi, Igor i Bojan tjedan dana poslije našli, nastao je ‘Trijem za ples’.