I zenička Zona muzike na 10. Demofestu!

Gledam Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Banjalučki Demofest je otkrio i posljednji dio pratećeg programa, koji će se održavati u Kulturnom centru Banski dvor tokom sva tri festivalska dana od 20. do 22. 7. u dnevnim terminima, a ulaz na sve sadržaje je besplatan.

Pored već predstavljenih aktivnosti, Demofest ovoga puta donosi čak četiri izložbe i dvije muzičke promocije.

Festival će zvanično biti otvoren u četvrtak, 20. 7. u podne Demofest izložbom “10 godina vrhunskog zvuka“, povodom desetog rođendana najvećeg festivala demo bendova u jugoistočnoj Evropi, a riječ je o izložbi fotografija, koncertnih plakata, majica i ostalih memorabilija Demofesta.

Demofest izlozba
Demofest izlozba fotografija, plakata i memorabilija

Istog dana u 16.30 otvaraju se izložbe “Nešto je puklo u meni” autorice Marije Janković (na temu nasilja nad ženama) i “The Good Wife“, multimedijalni projekt u kojem beogradski autor Deyan Clement preispituje ulogu koja se priželjkuje za ženu u današnjem društvu.

Četvrta izložba “Žene slikaju žene u muzici” će biti otvorena u petak, 21. 7. u 12.30, u saradnji sa Udruženjem “Zona muzike” iz Zenice, koja okuplja zapažene autorice karikatura iz regiona, a one u svojim jedinstvenim umjetničkim djelima portretiraju isključivo žene iz svijeta muzike.

Posljednji dan pratećeg programa Demofesta, subota 22. 7., ispunjen je muzičkim sadržajima, pa će od 11.30 biti priređena promocija banjalučkih bendova Sopot, Shanghai Street Fight i Važno obavještenje, a od 15 sati promocija albuma grupe Seine, pobjednika Demofesta 09.

Podsjećamo – na desetom izdanju Demofesta, od 20. do 22. 7. na tvrđavi Kastel u Banjaluci, nastupa 50 demo bendova iz cijelog regiona, kao i 15 sjajnih revijalnih izvođača, a ulaz na demo programe je besplatan, dok će se za revije muzičkih zvijezda (od 21 sat) naplaćivati ulaznice koje iznosi više nego skromnih 8 KM po večeri.

Nešto je puklo u meni
Nešto je puklo u meni, izložba