Hakuna Matata foto Nikola Predovic

Hakuna Matata, novi set pjesama poznatog TV novinara

Muzika - regija Show Time

Krešimir Mišak je većini puno više poznat kao autor znamenite TV emisije ”Na rubu znanosti’‘, ali je na zagrebačkoj underground sceni, kao lider grupe Hakuna Matata, zapaženi gitarista, pjevač i autor pjesama.

Svi koji su odgledali makar jedno izdanje ”Na rubu znanosti” sigurno su bili fascinirani maštom Krešimira Mišaka u otkrivanju i prezentaciji vrlo posebnih, ponekada itekako škakljivih tema opisanih naslovom emisije.

Drugi njegov svijet zbog toga je većini manje poznat, što ne znači da je i manje zanimljiv.

Mišak je u 1990-ima predvodio pop-rock sastav Fantomi, a nakon pet njihovih albuma i gašenja, zajedno sa basistom Dankom Stefanovićem formirao je novi bend Hakuna Matata,  kao trojku čiji je član još bubnjar Goran Markić.

Do sada su objavili albume ”Antigravitacija” (2006.), ”Free Energy” (2008.) i ”Uspon i pad Četvrtog Reicha” (2014.), a ovih dana pojavio se novi pod nazivom ”Snovi i oružje”.

Već po naslovima albuma naslućuje se da Mišak, kao autor muzike i stihova za gotovo sve pjesme, i u bendu njeguje sličan angažirani tematski pristup kao u svom čuvenom TV serijalu, ali je često i opušten, neobavezan i zabavan, kao što se čuje u najavnoj temi novog albuma, karipskim tonom obojenoj pjesmi ”Dečki sa plaže”.

Naslovna fotografija: Nikola Predović