Carla Belovari

Rođena ‘usputno’, ne pjeva usput, a zvijezda možda sudbinski

Metropol Muzika - regija

Život i muzička karijera Carle Belovari prate slučajnosti, nalik romantičnim američkim sapunicama. To bi i ostale da sedam godina svog izgrađivanja na sceni ne finišira prvim albumom, koji se ne smije preskočiti u moru diskografskih noviteta.

Neke stvari koje možete pročitati o Carli Belovari, u stilu ‘music saved my life’ ili ‘ona zna šta želi’, zvuče kao fraza uz još jedno muzičko ime koje bi kao trebalo najaviti uz naznaku ‘pažnje vrijedno’. Nekad to bude tek marketing, nekad stvarno novi muzički svijet.

Počnimo iz početka.

Njena familija je 1987. iz Hrvatske preseljavala u Njemačku. Pa je sudbina htjela da zastanu u Murskoj Soboti, u Sloveniji, jer Carla, beba u stomaku, nije htjela više čekati.

Odrastajući u Ingolstadtu, vrlo rano se počela zanimati za pjevanje, pa je pohađala i Musisches Gymnasium, umjetnički koledž, i da se ozbiljno počne baviti muzikom presudan je bio dolazak na studij u Zagreb – i prijava na TV show ”Hrvatska traži zvijezdu”, 2010. godine.

Nije pobijedila, nije (još) postala zvijezda, ali od ove godine to bi mogla biti njezina pjevačka sudbina.

U prethodnih sedam godina nije žurila, snimila je tek tri singla, a cijelo to vrijeme je izgrađivala i nadograđivala svoj autorski materijal za kompletnu autorsku priču – prvi album. On se već pojavio na Deezeru i uskoro će u fizičkom obliku, pod vrlo rječitim nazivom pod nazivom ”Soul na ranu”.

Kako zvuči i zašto smo uvjereni da ime Carla Belovari treba upamtiti otkriva singl ”Melodija”, pjesma u kojoj svirački sudjeluje sama muzička krema: Matija Dedić (klavir), Silvio Pasarić (gitara, klavijature, programiranje), Alen Svetopetrić (bass, solo gitara), Gojko Tomljanović (klavijature) i Milo Stavros (bubanj).