Metropol Muzika BiH Samo urbano Zanimljivo

Kanađani preporučuju (rock) ljetovanje u Banja Luci

Tvrđava-Kastel

Demofest iz Banjaluke je za svoj deseti rođendan dobio neočekivani poklon: najveća turistička agencija u Kanadi preporučuje ga za posjetu zbog ‘najprisnijeg odnosa s publikom‘.

Flight Network je objavio ovogodišnju listu na kojoj se našao 21 festival iz Evrope koji imaju najprisniji odnos sa publikom, a među njima je i Demofest.

“Coachella, Lollapalooza, Tomorrowland, Fuji Rock. Zvuči poznato? Trebalo bi, jer su ovi međunarodni muzički festivali među najvećim i najpopularnijim na svijetu. Dok su ovakvi masivni koncerti dobri, oni uključuju i velike troškove, a mi ne pričamo samo o novcu. Ogromne gužve i mnogo buke znače da je ponekad teško vidjeti ili čak čuti neke muzičke nastupe”, piše Flight Network.

“Međutim postoje brojna festivalska mjesta koja treba posjetiti, jer je njihov odnos prema publici potpuno drugačiji. Intimniji. Za one koji su konstantno u potrazi za nečim novim, ovo je festival za vas”, navodi se u opisu Demofesta, a među njegovim prednostima ističe se i ‘grad zelenila’ u kojem se dešava, koji se odlikuje alejama i prelijepom rijekom Vrbas, kao i zbog lokacije na kojoj se dešava sam festival, odnosno tvrđave Kastel.

Ostavi komentar