lagani menu

Prijedlog za sedmični light menu

Coolinarka Metropol

Dočekajte ljeto u top formi. Za ovu sedmicu naša kuharica je pripremila jelovnik za zdrav organizam i vitku liniju, baziran na pilećem i purećem mesu uz dodatak dozvoljenog povrća.

piletina sa povrcem

Ponedjeljak: Piletina sa povrćem

Sastojci: 1 pileća prsa, 2 mrkve, ½ tikvice srednje veličine, 1 praziluk, 2 glavice crnog luka, 1 čehno bijelog luka, 6-7 paprika, 3-4 paradajza, vegeta, bosiljak, lovorov list.

Priprema:
Luk i praziluk izdinstajte na vrlo malo ulja, te dodajte izrendanu mrkvu. Nakon toga na kockice izrezano bijelo meso i nastaviti dinstanje uz dolijevanje vode. Kada je meso pobijelilo i malo omekšalo, dodajte isjeckanu papriku, oguljen i isjeckan paradajz i isjeckanu tikvicu. U sve to izgnječite bijeli luk, dodajte lovorov list, čajnu kašiku vegete, bosiljak i krčkajte oko pola sata. Po želji možete dodati karfiol, kupus, peršun…sve osim mahunastog povrća, koje se ne koristi za vrijeme “dijete”.