Artist for Grenfell

Sjajna obrada kultne pjesme, ali je povod tužan

Muzika - svijet Show Time

Britanski band-aid ”Artists for Grenfell’‘, koji je okupio popularni Simon Cowell, snimio je impresivnu verziju pjesme ”Bridge Over Troubled Water” za pomoć žrtvama katastrofalnog požara u Londonu.

U stravičnom požaru koji je 14. 6. progutao neboder Grenfell u Londonu smrtno je stradalo 79 osoba, a potresne slike tragedije i spašavanja potaknule su britanske muzičare da pokrenu akciju za prikupljanja pomoći za obitelji poginulih i preživjele.

Simon Cowell

Pod nazivom ”Artists for Grenfell”, muzičare je okupio Simon Cowell, popularni TV voditelj reality žirija, poznat i kao veliki filantrop, te izabrao čuvenu pjesmu Simona & Garfunkela ”Bridge Over Troubled Water” za snimanje humanitarnog singla. Očekivano, za samo jedan dan prikupio je više od 200.000 funti, što je rekord u brzini prodaje jedne numere u proteklih deset godina!

Originalna pjesma je sama po sebi famozna, ali obrada u kojoj su sudjelovali, među ostalima, Robbie Williams, Liam Payne, Leona Lewis, Paloma Faith, Stormzy i drugi, vrlo je dirljiva, ne samo zbog povoda u kojem je snimljena i dojmljivih dokumentarnih snimaka u videu.