Komuna, kad padnu mostovi

Super-grupa Komuna započinje osvajanje regiona!

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Prva pjesma i spot ”Kad padnu mostovi”, u kojoj uz lidera i pjevača Komune, Geronima, po jednu strofu pjevaju još Tifa, Predin, Kiki Lesendrić i Toni Janković, nije ništa drugo nego ‘državni udar u BiH rocku’.

Mjesecima Mirko Šenkovski Geronimo radi na svom novom rock projektu nazvanom Komuna, kojeg zajedno s njim čine vrhunski gitaristi Emir Hot i Dragomir Herendić Dragianni (Zabranjeno pušenje), klavijaturista Igor Matković (Crvena jabuka), basista Zvjezdan Marjanović i bubnjar Damir Bumbar Sinanović (ex Southern Storm i The Loudest Silence).

U prvoj objavljenoj pjesmi, uz četiri poznata pjevača, ekipi se, u gitarskim solo dionicama, pridružio i Zele Lipovača, a cijeli paket koji pokazuje da se skuhalo nešto dobro čini vrlo zanimljivi likovno urađeni video spot.

Puno velikih imena na jednom mjestu nisu garancija da i rezultat mora biti veliki. No, autorska pjesma Geronima, u kojoj je ovaj pop (nerijetko i folk) hitmejker spojio ogromno iskustvo ‘estrade’ sa svojim ranim hard rock korijenima čini presudni jezičak da popularni gosti ne budu alibi i puko reklamno skretanje pažnje bez pravog osnova.

Geronimov diskretno spomenuti motiv da s Komunom i albumom koji će izdati ove godine razbudi uspavanu rock zajednicu u BiH možda i postigne željeni cilj. Što je bilo do ove ekipe, oni su učinili.