Kontras

Singidunum, beogradski punk i rock samit

Muzika - regija Show Time

Dvije promocije objavljenih albuma i sviračka najava novog albuma Električnog orgazma glavne su odlike prvog Singidunum festa, novog rock festivala u Beogradu, koji će biti oržan u subotu 24. 6.

Premijerni Singidunum fest događa se na košarkaškim terenima Partizana na Kalemegdanu, u organizaciji Route 011, a na ovoj jednodnevnoj smotri pojavljuje se čak 11 bendova: Električni orgazam, Ritam nereda, Prljavi inspektor Blaža i kljunovi, 357, Direktori, NBG, The Bite, Scordisci, Blanquito cojones, Kontras i Elvis Jr. Kurtovich (beogradska ‘ispostava’ kultnog sarajevskog new primitivs sastava, koju predvodi Goran Petranović Rizo).

Iz ovog bogatog programa izdvajamo da će niška grupa Kontras na Singidunum festu imati koncertnu prezentaciju svog novog albuma “Smrt svetu” u izdanju Mascom Recrodsa, a istu priliku će imati i beogradska crossover grupa 357, koja je prije nekoliko dana objavila deseti album ”Baklja”.

Veterani rocka, Električni orgazam, najavljuje, pak, da njihov novi novi album ”Gde smo sad?” možemo očekivati krajem godine, a na Singidunum festivalu će, uz presjek svih ranijih hitova, odsvirati novi singl ”Bila si kao san”.