Natali Dizdar, You Tube

Natali Dizdar s trećim albumom i dalje ‘out of time’

Muzika - regija Show Time

U izdanju nezavisne i njezine matične izdavačke kuće Agapa pojavio se treći studijski album jazzy/slowly pop pjevačice Natali Dizdar pod nazivom Iluzije.

Vokalistica raskošnoga glasa i, zašto ne reći, privlačnog stasa, ne samo da ne spada u standarde pop žanra u kojem dominiraju jednokratne sezonske pjesmice (s iritantnim dodatkom ‘veliki hit’), već se, jednako tako, te sasvim ‘out of time’, izdvaja po vrlo brižljivom doziranju svoje karijere.

Kao jedna od senzacija prvog muzičkog reality show programa u regionu (Story Super Nova Music Talents, 2003. godine), preko noći, jedva punoljetna, vinula se do vrha, privukla pažnju takvih veličina kao što su Matija Dedić i Zdenko Runjić, potpisala diskografski ugovor s mainstream kućom, punila naslovnice, počela dobivati nagrade…

Puno je primjera kada su ‘preko noći zvijezde’ brže sagorijevale nego li su imale priliku izgraditi konstantnu karijeru.

Natali je svoju startno temeljila na prva dva albuma, Natali Dizdar (2005.) i Pronađi put (2009.), uz izbor ekipe autora i producenata koji su mogli raditi pjesme prema njenom štihu, te nije žurila sa izbacivanjem novih pjesama pod svaku cijenu.

Osam godina poslije prethodnog albuma, objavila je, evo, novi sa 11 brojeva, a među autorima su frontmen grupe Letu štuke, Dino Šaran, zajedno sa ‘kućnim’ aranžerom Đanijem Pervanom (pjesme “Grijeh” i “Mjesto za jedno”), te Vladimir Mirčeta, lider grupe Mayales, tekstopisci Dejan Aleksić, Marta Muždalo i Petar Beluhan te producenti Jura Ferina i Pavle Miholjević.

U stilu se ništa ne mijenja, ali je zanimljiv podatak da je Natali Dizdar koautorica sedam pjesma, što najavljuje da počinje novi ciklus u njenoj kantautorskoj glazbenoj karijeri.