Flashback & Zdenka Kovacicek

Flashback dame domaćeg bluesa Zdenke Kovačiček

Muzika - regija Show Time

Bjelovarska blues & rock grupa  Flashback, predvođena pjevačem Davorom Lovrićem, snimila je spot za pjesmu “Večeras pjevam blues” u kojoj su ugostili kraljicu soula i bluesa Zdenku Kovačiček.

Nije u epicentru medijske i druge pažnje, publika mu je probrana, a baš zbog toga praznik je kad god se pojavi punokrvni domaći blues.

Pjesme ovog stila uvijek imaju klasičnu strukturu, a razlikuju se uglavnom po raspoloženju i, ponekada, po detalju, dovoljno dojmljivom da to često poželite slušati. Zahvaljujući blagodeti da zvuk možemo spojiti sa slikom, snimak iz zagrebačkoog kluba Booze&Blues, jedan vrlo jednostavni spot, donosi kompletniji užitak, dakako onima koji blues vole. Uz detalj koji spominjemo – gostovanje Zdenke Kovačiček.

Flashback, live

Bjelovarski Flashback postoji još od 2005. godine i u ranoj fazi je snimio autorski album ”Muzika i pivo”. Činjenica da su se poslije posvetili obradama, od Pink Floyda i Stonesa do Doorsa i Dire Straista, nije uticala na primamljivost njihovih nastupa, jer su pjesme tumačili na svoj način.

Ipak, povratak autorskom radu, kao i pomlađivanje sastava, mogli bi ubuduće donositi zanimljivije trenutke na širem planu.

Pjesmu ”Večeras pjevam blues” potpisuje Flashbackov osnivač i pjevač Davor Lovrić, koji je u međuvremenu odabrao fantastične mlade muzičare da uz njega izrastaju u punokrvni blues & rock bend – Luku Goleca (gitara) i Igora Soptija (bas), a u novoj pjesmi njima su se pridružili i Marko Lovrić na bubnjevima te Igor Matković i Želimir Matić na klavijaturama.

Da nije sve samo jednokratni ‘flashback’, bjelovarski sastav ovim najavljuje i izdavanje studijskog albuma.