Miki Solus

Antidepresivni anti-hit kao hit? Miki Solus i “Sladoled na plaži”

Muzika - regija Show Time

Kao i svakog ljeta, muzička industrija nas skoro agresivno bombardira ‘najveselijim ljetnim hitovima do sad i ubuduće’ i većina se uglavnom istope prije kraja sezone.

Možda ni ”Sladoled na plaži” zagrebačkog anti-hitmejkera i muzičkog vragolana Mikija Solusa ne može izdržati duže, ali je bar potpuno drugačiji, opušteniji i neobavezniji, kako ljeto valjda i trebamo doživjeti.

Izumitelj ‘hip hopa na harmonici’ i autor ‘muzike sumnjive kvalitete’ svoj ljetni hit je ispjevao kao hawai pop šlager uz ukulele i bluzerski lijeno (anti)pjevanje, začinjeno diskretnim zvukom slide gitare (Nikola Brkljačić) i – eto ti ga!, odgovara Solus na imaginarni vapaj ‘Miki, Miki, daj Miki, napiši mi hit!’. Pa napisao anti-depresivni anti-hit.

Iako sam sebi tepa, ‘a ti, Miki moj, sav si vražiji’, možemo se složiti da je takav, jednako kao što je, bez velikih pretenzija, vragolasto sam nacrtao svoj video spot.

Ako još ne poznajete dovoljno opus Mikija Solusa i propustili ste spoznati njegovu (ne)ozbiljnost, opet ćemo vam ponuditi njegov portret u video druženju za naš portal.