Zbogom Brus Li

Man’te se gitare i prihvatite tambure! Gimme! Gimme!

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Hvali more, drž’ se kopna ili po muzički – nema boljeg pop i rock instrumenta od električne gitare, ali tamburica, brale, čuda čini.

Novosadski tamburaški punk sastav Zbogom Brus Li odavno je razumio da nema žice do tamburice, pa već više od dvadeset godina trese, lupa i udara svoj vojvođanski punk-folk i tek sada su potpuno shvaćeni.

Vokalni ansambl Lira iz Starog Petrovog Sela (nadomak Slavonskog Broda) tamburicu ima kao prirodni instrument u svojim izvedbana tradicionalnih pjesama, ali su, uz pomoć producenta i supervizora Tihomira Ivanetića te instrumentalnu pratnju Rockocko Orchestra, odlučili približiti tamburu svim generacijama i muzičkim sklonostima.

Za početak su odabrali poklonike Abba opusa i snimili potpouri od četiri njihova velika hita, Gimme!Gimme!Gimme!, Mamma mia, Waterloo i Thank you For The Music.

Nekako u isto vrijeme pojavio se spot Crvene jabuke za pjesmu ”Minka” (prošlogodišnji album ”Crvena jabuka/2016”), sa tamburicom u prvom planu, pa uz još malo dodatne romantične misterije o stvarnoj Minki koja se pronašla u pjesmi i javila autoru Mirku Šenkovskom Geronimu – eto njima novog hita.

Priča o tvrdokornim rokerima, koji danju Zeppeline hvale, a noću na noge lagane skaču (u blažoj varijanti) uz Halida ili tamburice, već je izlizana tema…