Demofest - okrugli sto

I Vedrana Rudan nastupa u programu Demofesta!

Muzika BiH Samo urbano Show Time Slušam

Kontroverzna spisateljica i kolumnistica Vedrana Rudan, sa ekipom jednako zanimljivih žena, sudjeluje u nesvakidašnjem pratećem programu 10. banjalučkog festivala.

Demofest će tokom svog jubilarnog izdanja predstaviti nesvakidašnji prateći program, u tematskom okruglom stolu na temu o kojoj se jedva ili nikako ne govori u javnosti – “Žene u umjetnosti“.

Dakle, u četvrtak, 20. 7., u banjalučkom Kulturnom centru “Banski dvor” posjetioci se mogu uključiti u diskusiju ili s pitanjima za učesnike okruglog stola.

O ženama u umjetnosti će, iz svojih vrlo bogatih iskustava, govoriti slavna spisateljica Vedrana Rudan, rediteljka, dramski pisac i scenariskinja Staša Koprivica, novinarka Jovana Gligorijević, konceptualna umjetnica Sandra Silađev Dinja, te jedan muški kolega, akademski slikar Mladen Miljanović, a Ida Prester (grupa Lollobrigida) će biti moderatorica (te će i ove godine imati ulogu voditeljice muzičkih programa Demofesta.

“Svake godine pokretali smo neke važne teme, razgovarali glasno o onome o čemu se u muzici i kulturi uglavnom šapuće, davali prostor onima za koje nema mjesta pod reflektorima, da pokažu šta mogu i šta znaju. Zato smo na desetom Demofestu odlučili da pokrenemo važno pitanje: kakav je položaj žena u umjetnosti, a posebno muzici?”, navode organizatori Demofesta.

Podsjetimo: Demofest od 20. do 22. 7. na tvrđavi Kastel u Banjaluci, uz takmičenje 50 demo bendova iz cijelog regiona, ima slavljenički atraktivan prateći koncertni program u kojem će nastupiti Rudimental DJ set, Marky Ramone, Ky-Mani Marley, Freemasons, Funkerman, Dubioza kolektiv, kao i Edo Maajka, Bad Copy, Lačni Franz i Projekt Rakija, zatim prošlogodišnji pobjednici Seine, Letarg i Degeneza, te probrani lokalni sastavi Sopot, Shanghai Street Fight i Važno obavještenje.