Audicija, nova izvedba

Audicija 033 – kultna predstava 33 godine poslije

Cooltura Gledam Vremeplov

Mima Šiš, Marinko Ćutuk, Majko Kjajević, Sudžuka Mustafa, Simonida Puhalo opet će se pojaviti na sceni u ”Audiciji”, čija će se obnovljena i adaptirana premijera dogoditi 5. 10. i potom krenuti na regionalnu turneju.

Dio glumaca iz originalne postave ”Audicije” iz 1984. godine, Admir Glamočak, Senad Bašić, Emir Hadžihafizbegović, Saša Petrović, Mladen Nelević, Jasmin Geljo i Željko Ninčić (iz koje nedostaju još Haris Burina, Željko Kecojević i Branko Đurić) okupili su se juče u Sarajevu radi objave kako se kultna predstava priprema u staroj, ali i donekle novoj formi.

Kultna predstava je već bila jednom obnovljena, u decembru 2009., povodom 25 godišnjice nastanka predstave i, po riječima Emira Hadžihafizbegovića, nije bilo zajedničke volje većine glumaca da se ona trajnije izvodi, jer “odradili su svoje i bilo je sjajno, ali se ne treba tome vraćati”.

Međutim, novo vrijeme – novi motivi, pa se pod nazivom ”Audicija 033” ova predstava vraća na scenu, u svakom slučaju na veliko zadovoljstvo ne samo davnašnje generacije, već i novih koje jednako poznaju junake izvorne predstave.

Prema izjavama glumaca, sadržaj predstave će biti većinom utemeljen na originalnoj priči, ali će se na probama do jeseni unijeti i neki sadržaji prilagođeni današnjem vremenu.

Foto: Anadolija press