Sing Street, scena iz filma

Tri atraktivna muzička filma u OK cinema zoni OK Festa

Film & Foto & TV Muzika BiH Show Time

Za ‘Operaciju kino’ u saradnji sa SFF-om na OK Festu na Tjentištu izabrana su tri atraktivna filma, najavila je Ajla Tucaković, predstavnica putujećeg kina Sarajevo Film Festivala i Obala Art Centra.

Dakle, publika će na Tjentištu, svake večeri od 21 sat, vidjeti po jedan probrani muzički film, u okviru OK cinema zone, koja je locirana ispred Hotela ”Mladost”.

Sing Street” (petak, 30. 6.) muzička je drama-komedija na temu tako poznatu i u našim krajevima – o nekolicini tinejdžera u Irskoj koji odlučuju formirati bend da bi fascinirali djevojke. Film je snimljen u irsko-američko-engleskoj koprodukciji i dobio je pozitivne ocjene filmske ktirike, te je bio nominiran za nagradu Zlatni globus.

Tour De France” (subota, 1. 7.), francuska komedija/drama iz 2016. u kojoj glavnu ulogu tumači Gérard Depardieu, a tema je humoristična i ponekada groteskna priča o gansta rapu, te se vrti oko mladog, neagresivnog francusko-arapsrog rappere Far’Hooka I hop hop producenta Sergea (Depardieu).

Neslavno slavna Florence” (nedjelja, 2. 7.), britanska biografska komedija i istinita priča o nasljednici Florence Foster Jenkins (Meryl Streep), koja je sanjala da postane operna pjevačica unatoč lošem pjevačkom glasu i njenom partner te menadžeru St. Claireu Bayfield (Hugh Grant).