Cigarettes After Sex

Cigarettes After Sex? Why not, this is a romantic music!

Muzika - svijet Show Time

U pravo vrijeme, pred koncerte u Zagrebu i Beogradu, američki ambient pop bend Cigarettes After Sex objavio je svoj prvi studijski istoimeni album, kao kolekciju moderno urađenih ljubavnih pjesama koje mogu nositi zajednički nazivnik ‘dream pop’.

Prije izlaska albuma, kao singlovi su predstavljeni Affection, Keep On Loving You, K, Apocalypse i Each Time You Fall In Love, a album je objavila izdavačka kuća Partisan Records i može se preslušati na Deezeru.

Bend iz Brooklyna formiran je 2008. i njegov frontmen Greg Gonzales je imao jasnu viziju da prvijenac Cigarettes After Sex bude potpuno i prelijepo, skoro kinematografsko iskustvo. Nakon uspjeha premijernog singla ‘Nothing’s Gonna Hurt You Baby’ (42 miliona pregleda na YouTubeu!), bilo je potrebno pet godina da album dobije formu koja bi opravdala čekanje.

Izdanje ”Cigarettes After Sex” članovi benda su uporedili sa najromantičnijim filmovima po atmosferi koja ga prožima i koloritu muzike. Album je sniman u crkvi samo jednim mikrofonom (foto), pa se zvuk na albumu oslanja na prostornost i minimalističke pitke melodije u maniru Mazzy Star i Red House Painters.

Cigarettes After Sex su već uveliko na turneji, tokom koje će za pet dana, 13. 6., nastupiti u zagrebačkoj Tvornici kulture, te 18. 7. u Beogradu, na bazenima sportskog centra ”11. april”.