Dejan Devic Limun

Fenomeni malih mjesta (5): Limun,Teslić

Muzika BiH

Zove se Dejan Dević, a u muzičkim krugovima u rodnom gradu puno je poznatiji po pseudonimu Limun. Rock muzikom se bavi skoro 30 godina i objavio je 15-ak pjesama na svom kanalu, spremajući se za napokon prvi album. Ovo je njegova priča.

Rođen sam 1975. Gitaru počinjem svirati 1989. godine i ubrzo sam osnovao svoj prvi rock bend Frida, po tadašnjem velikom hitu Psihomodo popa. Dvije godine kasnije sam napisao i svoju prvu pjesmu “Sergio“, a ona je posvećena pokojnom velikom pjevaču Atomskog skloništa. Postojao je i demo snimak te pjesme, koji sam na žalost izgubio, ali ove godine planiram da uradim remake te pjesme.

Moj drugi rock bend Fobia rođen je 1994. i na prvoj gitarijadi u Republici Srpskoj koja je održana u Prijedoru predstavili smo se s autorskim pjesmama “Sviraj stari”, “Nikada više” i “Budi moja”.

Grupi Kontra se priključujem 1996. i tada snimamo pjesme ”Glad” i “Bombone“, koja je zanimljiva zbog teksta Dinka Dijaka, bratića poznatog Vlade Dijaka, autora slavne “Selme” Bijelog dugmeta, a našla se i na istoimenom kompilacijskom albumu na kojem su predstavljeni najbolji bendovi Republike Srpske.

Kontra se u još uvijek neizmjenjenom sastavu povremeno okuplja. Članovi benda su Tihomir Subotić – bas, Daniel Čuković – vokal, Siniša Tomić – gitara, Valentin Dakić – bubnjevi i Dejan Dević – gitara. Prošle godine smo snimili pjesmu “Zajedno”, a ove godine planiramo izdati pjesmu “Moja draga”, koja ima i englesku verziju “Haven’t much time” u mojoj vokalnoj izvedbi.

U zadnjih petnaestak godina uglavnom sam posvećen svojoj solo karijeri i za to vrijeme sam svirao po manjim klubovima i u hotelima “Banja Vrućica”. Prije dvije godine sam uredio vlastiti studio i sada pomalo snimam ono što sam komponovao. Do sada sam objavio 15 pjesama na YouTube kanalu.

Za pjesmu “Budan” sam uradio prvi profesionalni spot, a planiram da objavim prvi solo album, koji će imati žanrovski dosta raznolike autorske pjesme u kojima može čuti rock, pop, blues, foxtrot, waltz, folk, dance….

3 razmišljanja na “Fenomeni malih mjesta (5): Limun,Teslić

  1. Ne znam koja je “prva” gitarijada u RS, ali znam da sam kao klinjo bio (svirao) na jednoj velikoj 93. u jesen u Banjaluci u klubu Sebastijan. A ako se dobro sjećam ta gitarijada u Prijedoru 94. je prekinuta od murije (da li vojne ili civilne), skoro na početku tako da nismo ni dočekali red). 🙂

  2. Prva gitarijada je uspješno održana u februaru 95-te u Prijedoru. Tada je pobijedio Keva i njegov “Gray”.
    Bila je to prva gitarijada koja je imala medijsku podršku i radio i tv RS. Barem su nama tada tako tvrdili.

Komentari su zatvoreni.