Novi, jači, žešći, rokerskiji Edo Maajka – Dolazim i odlazim

Muzika - regija Show Time

Sa klasičnim i vrlo energičnim četveročlanim rock bendom iza sebe, Edo Maajka u novim pjesmama koje snima za nadolazeći album zvuči potpuno drugačije.

Stihovi Edinih pjesama i dalje su ubitačni, bolno pogađajući u suštinu naše svakodnevice  – Ja dolazim iz društva care, I teško mi ga je objasnit, Prvo te napadnu, jebu ti mater, A onda te požele spasit, Daju ti ruku ako si njihov, Ako patiš il mrziš s njima, Ako si svoj ne voli te niko – ali nova muzička podloga njegovim rimama daje, subjektivno ocjenjujući, još veću snagu.

Edo nam danas na svojoj fan stranici otkriva da poslije prvog singla ”Ne mogu disat” i novog ”Dolazim i odlazim”, pred ljeto stiže još jedan.

Edo Maajka & Band, Tvornica kulture
Edo Maajka & Band, Tvornica kulture

Za ovaj, kao filmska ilustracija, iskorišten je snimak nastupa u zagrebačkoj Tvornici kulture, 18. 3., a užarena atmosfera tog koncerta pokazuje kako publika doživljava novog Maajku, u čijem pratećem bendu su basista Mario Rašić, bubnjar Mirsad Dalipi, klavijaturista Toni Starešinić i gitarista Yogi Lonich, Amerikanac hrvatskih korijena, koji u zadnje vrijeme često boravi u Zagrebu radeći razne muzičke projekte, a poznat je kao dugogodišnji član pratećeg benda kojeg je predvodio nedavno preminuli Chris Cronell dok nije radio sa matičnim Soundardenom.

Naslovna fotografija: Toni, Edo, Mirsad, Yogi, Mario, studio Morris