Večeras počinje 8. izdanje ZG Blues Festivala

Muzika - regija Show Time

Osmo izdanje Zagreb International Blues Festivala u pet dana donosi šest koncerata na pet različitih lokacija u Zagrebu te Puli, gdje će ‘koncert u gostima’ održati zvijezda festivala Guitar Shorty.

ZIBF će se održati od 23. do 27. 5., a Guitar Shorty (na naslovnoj fotografiji) će izvesti čak dva koncerta i zatvoriti festival: 26. 5. svira u Rock Caffeu u Puli, a dan kasnije u zagrebačkom Hard Placeu. Uz Guitar Shortyja stiže i legendarni talijanski gitarist Moreblus koji obilježava 25 godina uspješne karijere.

Guitar Shorty bio je inspiracija Jimiju Hendrixu, a svirao je s Williem Dixonom, Otisom Rushom, Guitar Slimom i Rayom Charlesom.

Zagreb Blues Forces
Zagreb Blues Forces

Večeras u Hard Placeu festival otvaraju Be Ha Ve, Tomislav Goluban, Boris Hrepić Hrepa i Ben Dover i ovaj program je nazvan “Play a blues for me – Tribute to Buha”, što je tradicionalna koncertna posveta Draženu Buhinu – Buhi, osnivaču Hrvatskih blues snaga i idejnom pokretaču festivala.

U srijedu, 24. 5., u zagrebačkom klubu Mojo nastupa Tomislav Goluban Trio, pobjednik Croatian Blues Challengea u obje kategorije i ovogodišnji predstavnik hrvatskog bluesa na najvećem tradicionalnom svjetskom blues programu – “International Blues Challenge” u Memphisu.

Četvrtak, 25. 5., u Rockmarku sviraju vinkovački blueser Igor Djeke i njegov elektronski blues projekt Harp Explosion, a u petak će prvi put ZIBF imati radijski nastup uživo. Naime, na Radio Studentu, u emisiji ”3600 sekundi”, s početkom u 20 sati, čast da otvori i ovo poglavlje festivala pripala je sastavu Mićo i Mačke.

U prilogu: video sa prošlogodišnjeg Zagreb Blues Festivala.