Prvi banjalučki Moto Fest i odmah extra line-up!

Auto-moto Muzika BiH Show Time

Bajkeri su općenito poznati po zanimljivim rock sadržajima koje priređuju na svojim tradicionalnim okupljanjima, a MK Stršljen iz Banja Luke na svom premijernom ima čak četiri regionalne zvijezde.

U dvodnevnom programu, 25. i 26. maja na tvrđavi Kastel, prvi Moto Fest ima sve ono što je standard motociklističkih okupljanja: defile, bike show, školu motociklizma, egzibicijske vožnje – i neizbježne atraktivne plesačice na muzičkoj bini.

Upravo je muzički show sadržaj taj koji bi u Banja Luku trebao dovesti veliki broj motociklista (ali i pješaka) na Kastel.

Prvog dana, već od 13 sati, sviraju cover bendovi Ultrazvuk i Jahači magle, a u večernjem programu Tribute Band EKV, Atheist rap i Psihomodo pop.

Dnevni program drugoga dana opet otvara Ultrazvuk, slijedi Joe Coyle Band i uveče Tribute to Azra, Ritam nereda i Van Gogh.

Uz sve ovo, svakako treba istaći još jednu odliku svih motociklista – humanost. Naime, dio sredstava od prodaje ulaznica za koncerte MK Stršljen će dati djeci bez roditeljskog staranja.

moto