luis-neda

Ovaj spot je ukraden. Ups, ovo je spot Nede Ukraden

Glas.ba RTV

Još prije mjesec dana, kad je predstavljena ”njena” nova pjesma ”Favorit”, pojavili su se prvi komentari da je gotovo istovjetna svjetskom mega-hitu “Despacito”, pa, kad je već tako, tim pjevačice je bio dosljedan i danas predstavio spot – takođe sa kopiranom idejom.

Valjda na tragu tvrdnje da joj je Severina ukrala pjesmu, 2013. godine, Nada Ukraden je zaključila da je to, zapravo, poželjno, pa je njena nova pjesme posvemašnja kopija hita portorikanskog pjevača Luisa Fonsija, toliko nepoznatog da ga je pogledalo samo milijardu i 500 miliona ljudi.

Za svaki slučaj, Neda je uz svoj spot napisala ”Zabranjeno svako kopiranje video i/ili audio snimaka i postavljanje na druge kanale”. Da ne bi kojim slučajem stvar išla dalje.

1 razmišljanje na “Ovaj spot je ukraden. Ups, ovo je spot Nede Ukraden

  1. Ne može se baš govoriti o klasičnoj krađi. O ‘pozajmljivanju’ ideje može. Ritmička forma i tempo su isti. Melodijski se ‘pobjeglo’ od originala, taman onoliko, da se ne može reći kako je sve puko ‘đonjenje’.
    U poređenju spotova, Nedin je daleko, daleko jeftiniji i siromašniji. Akcentiranim kadrovima morske obale, indirektno se ‘priznaje’ ideja vodilja, naslonjena na original. Inače, kad bismo obje pjesme ‘osušili’ samo na udaraljke, ostala bi gola identičnost.

Komentari su zatvoreni.