Arsenalov izbor bendova za veliki doprinos sceni Srbije i regije

Muzika - regija Show Time

Anthrax ili Buzzcocks jesu atraktivne ino-zvijezde Arsenala, ali kragujevački festival fokus ima na domaće, regionalne snage i objavljuje kompletan spisak na kojem su Darko Rundek, Repetitor, Goblini, Rambo Amadeus, Urban&4, Škrtice, Pero Defformero, Bjesovi, Epilog…

Hard rock Epilog, koji su se nedavno oglasili debi albumom “Nova Tempore”, imaju čast da otvore Main Stage Arsenala prve večeri 22. juna gdje sviraju i legendarni metalci Anthrax, domaći Kerber i srpski Irci Orthodox Celts.

Prve večeri na Gardenu pored punk legendi Buzzcocks, domaćeg Ritma nereda i slovenačkog Elvis Jacksona, nastupa i kragujevački instrumentalni rock bend Fitnes, thrash metalci Alitor iz Inđije te dva kragujevačka sastava, thrash/progressive Forever Storm i death metal ekipa Dead Joker!

Arsenal - Forever Storm
Arsenal – Forever Storm

Druge večeri 23. juna na glavnoj bini Darku Rundeku, blues gitaristici Ani Popović i eklektičnom američkom Thievery Corporationu pridružuju se i regionalne zvijezde alternativnog rocka Repetitor, koji su nedavno objavili novi album ”Gde ćeš?”

Na Gardenu druge večeri folk-punk Brkovima društvo čine metal kolege Pero Defformero, kao i kultni Bjesovi, a tu su i šumadijski punk rockeri Zvoncekova bilježnica, kragujevački grunge/stoner Larska, kao i punkeri, zagrebački Pankreas i kruševački Crveni karton.

Arsenal - Pankres
Arsenal – Pankreas

Treće večeri 24. juna, punk legendama Goblinima pripala je čast da zatvore Arsenal Fest 07 nastupom u sitne jutarnje sate na Gardenu, a prije njih sviraju Kralj Čačka, Damir Urban, Rambo Amadeus, punk bendovi Bolesna štenad, Špajz i Raskid 13 iz Pančeva, kao i grčki gotičari Electro Vampires.

Na Main Stageu 24. juna sviraju ranije najavljeni Škrtice, britanski Skindred, Dub FX iz Australije i Kanda, Kodža i Nebojša sa Horsman Coyoteom.

Arsenal - Raskid 13
Arsenal – Raskid 13

Pokazujući da je festival s vizijom, Arsenal 07 kao novost uvodi Demolition Stage na kojem će se predstaviti 15 perspektivnih izvođača u izboru Beograda 202, Emisije ”Bunt” RTS-a i portala www.noizz.rs.

Festivalske ulaznice (1.300 dinara dnevna i 2.300 dinara u kompletu za sve tri večeri) prodaju se u Kragujevcu, Čačku, Kraljevu, Kruševcu, Požegi. Užicu, Aranđelovcu, Ćupriji, Smederevskoj Palanci te putem eventima.

Arsenal - Zvoncekova bilježnica
Arsenal – Zvoncekova bilježnica