Dejan Cukic

Cukić počinje obilježavanje 30 godina solo karijere

Muzika - regija Show Time

Prije ravno trideset godina, u maju 1987., Cukić je počeo snimanje prvog solo albuma, čime je krenula samostalna karijera jednog od najimpresivnijih rock pjevača u regionu.

Dejan Cukić se, od svojih prvih grupa Dizel i Tilt, preko Bulevara (osnovan 1978. i poznat po pjesmi ”Nestašni dečaci”) do sudjelovanja u ranoj fazi grupe Bajaga i Instruktori, izdvajao posebnom pjevačkom energijom i urođenim scenskim talentom.

Započevši snimanje samostalnog prvijenca ”Spori ritam” i godinu poslije osnivanjem istoimenog benda, Cukić otvara novo poglavlje svoje karijere, obilježeno brojnim velikim pjesmama (mnogima će prva asocijacija biti ”A šta da radim” i ”Ja bih da pevam”).

U ovoj godini jubileja, Dejan i Spori ritam bend planiraju veliki broj koncerata i nekoliko singl izdanja praćenih video spotovima. Prvi u nizu je obrada hita slovenačkog kantautora Andreja Šifrera iz 1979. “Od šanka do šanka“, koja je danas objavljena na svim digitalnim servisima putem izadavačke kuće Lampshade Media.

Dejan o ideji da to bude baš ova pjesma kaže:

“Poigravamo se već dugo u studiju basiste SR benda, Peđe Milanovića sa raznim idejama. Ima tu novih autorskih pesama i novih verzija nekih naših starih stvari, ali i nekoliko obrada. Rešili smo da prvo objavimo “Od šanka do šanka” jer poseduje tu melanholično nostalgičnu notu koja čini mali odmak od poslednjih izdanja…  Poslali smo snimak Andreju i njegova reakcija dala nam je jak pozitivan vetar u leđa.”