rock grupa tudje zene

Tuđe žene, naše žene, ili – najluđa grupa na Balkanu

Muzika - regija Show Time Zanimljivo

Jeste li probali tuđe žene? Ako niste, slijedite mene! Što više, to luđe, uzimam samo tuđe… moto je Tonija, člana benda Tuđe žene i po profesiji – vjeroučitelja!

Toni Pejić, odnosno njegov muzički alterego Tonka Pejićeva, dugi niz godina je neizostavni dio zagrebačke klupske rock scene. Izvodi najpoznatije hitove ex Yu rocka, na specifičan način, zapravo vrlo posebne tematike, odnosno originalnog izbora, što je primjer za kakav još nismo čuli.

tudje zene

Naime, kada Toni i njegov bend Tuđe žene izvode obrade poznatih pjesama, onda su to samo one koje nose ženska imena – “Selma“, “Sanja“, “Marina“, “Sonja“, ”Andrea” itd.

Tuđe žene su se okupile početkom 2014. godine i vrijeme nisu utrošile samo na ‘kavice i ogovaranja’, već su se, kako priliči i tuđim i našim ženama, pobrinule za originalni stajling, probrale i uvježbale seriozan repertoar, a u isto vrijeme radile i svoje autorske stvari.

Poput ove, kada Tuđe žene izvode ”Tuđu stvar”.

Scenski pseudonimi petorke glase: Mira Odakova, Tonka Pejičeva, Goranka Radoševa, Alenka Šenkovska i Nena Iz Tuđih Žena.

Kuriozitet je Tonijevo školovanje u zadarskoj Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji, dakle po zanimanju je vjeroučitelj, a po profesiji guru Tuđih žena.

Puno prmotivnih najava možemo uzeti s rezervom, ali u ovu vjerujemo: Oni koji su imali prilike čuti Tonija, sigurno neće propustiti ponovni susret u klubu Torrente u Novom Zagrebu, u četvrtak, 11. 5. 2017! Pridružite se i vi super tulumu uz gitaru!

A ako vam se već ovo što ste pročitali i vidjeli čini zanimljivi, Tuđim ženama svojim glasom možete pomoći da se pojave i na ovogodišnjem Karlobačko Rock Offu, na ovom linku http://karlovacko-rockoff.com/band_detail.php?id=67

tudje zene live