Indija

Udri pijanog muža!

Jedi moli voli Ludometar Zanimljivo

Najpopularniji indijski sport, kriket, mogao bi dobiti novu dimenziju: indijski ministar Gopal Bhargava uručio je tek vjenčanim Indijkama stotine drvenih palica, s pozivom ‘udrite pijane muževe’. Zbog iste ‘ljubavi’ za političare, može li to ugroziti naše šume?

Ministar socijalne pravde jedne od indijskih država, Gopal Bhargava, ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda kao organizator, dva puta godišnje, masovnih besplatnih vjenčanja za siromašne.

Ne može biti ljepše, ali čovjek je, nažalost, skupio previše iskustava koja govore da se brojni brakovi u Indiji, pogotovo u ruralnim krajevima, iz početne idile pretvaraju u zlostavljanje žena kada im se muževi okrenu alkoholu.

Stoga je ministar, prema pisanju agencije AFP, na vjenčanju 700 parova, koje je organizirao minulog vikenda, svim mladenkama uručio vrlo originalni dar – drvene palice duge 30-ak centimetara, slične onima za kriket, koje se inače koriste za tradicionalni način pranja rublja, sa ispisanim porukama poput “Za batinanje pijanica” i “Policija ne mora intervenirati”.

Koliko ministar ozbiljno shvaća problem nasilja prema ženama pokazuje informacija da je poručio još 10.000 palica za buduće nevjeste.

palice za mladenke