studio Esad Arnautalic

Veliki studio MP BHRT s Dubiozom postaje ‘Studio Esad Arnautalić’

Muzika BiH Show Time

U okviru serijala ”Koncerti u Studiju 2”, u velikom studiju Muzičke produkcije BH Radio-televizije večeras koncert ima Dubioza kolektiv i nekako lijepe simbolike ima što će time zvanično biti promovirano novo ime studija.

Serijal ‘Koncerti u Studiju 2’, koji je jedan od svake hvale vrijednih projekata Muzičke produkcije sa zahtjevnom zadaćom da potiče novu muzičku scenu u Bosni i Hercegovini, večeras će ugostiti Dubiozu kolektiv.

Na dosadašnjim koncertima nastupili su Sinan Alimanović Trio, kao prvi izvođač u tom serijalu, u martu 2016. godine, a potom Divanhana, Erogene zone, Konvoj (na slici), Sevdah Takht Damira Imamovića, Hari Mata Hari i Sikter, 31. januara 2017.

regina_koncert BHRT

Dubioza će večerašnjim koncertom praktično ozvaničiti rad na novom albumu, za koji su premijerni spot snimali u Sarajevu početkom mjeseca, ali ovom prilikom želimo naglasiti još jedan veliki simbolični čin.

Muzička produkcija nekadašnje Radio-televizije Sarajevo, a danas BHRT, decenijama je bila drugi dom njenog pokretača i producenta Esada Arnautalića, koji je preminuo 4. decembra prošle godine. Njegov doprinos muzičkoj sceni BiH općenito, njegova uloga u ranom razvoju Indexa, njegov autorski, aranžerski i producentski rad, sve to je vrlo jasan razlog da BHRT veliki studio od danas zvanično bude nazvan ”Studio Esad Arnautalić”.

Igrom sudbine, počast formalnog ‘otvaranja’ studija s imenom velikana vezanog za korijene popularne muzike u Sarajevu pripala je muzičarima ove generacije, grupi koja nekim novim dometima i novim zvukom na najbolji mogući način jeste muzički ambasador BiH diljem svijeta. Na toj simbolici počiva i poticaj ostalim muzičkim akterima nove generacije da ovdašnjoj sceni vrate nekadašnji sjaj.

Kako saznajemo, prvi puta će sarajevski RTV dom večeras biti pod ‘opsadom’ i vjerovatno će stotine zainteresiranih ostati pred vratima, ali za utjehu ostaje živi prijenos na valovima BH Radija 1, te svakako podatak da će kamere BHT-a snimiti koncert za odloženo emitiranje.