Razigrani balkan beat-box Projekt Rakija na 10. Demofestu!

Muzika BiH Show Time

Demofest predstavlja novo i izuzetno atraktivno muzičko ime koje će obogatiti revijalni program jubilarnog, desetog izdanja najvećeg regionalnog festivala demo bendova!

Riječ je o holandskom bendu Projekt Rakija iz Eindhovena, koji kombinira prepoznatljivi balkanski zvuk sa žanrovima kao što su rock, electronica, reggae i dance, a na banjalučkom Demofestu će nastupiti 22. jula, posljednje festivalske večeri.

Ova osmočlana muzička grupa, formirana 2011. godine, okupljena je oko bh. gitariste Igora Sekulovića (inače porijeklom iz Banja Luke), koji pokušava da unese novi život u tzv. Balkan sound, pa u njega ugrađuje mješavinu energičnih groovy ritmova i žestokih rock gitara.

Projekt Rakija je debitantski album “Welcome To The Family” objavio 2013. godine i njime ostvario međunarodni uspjeh, nakon čega je uslijedila i turneja širom Evrope, a drugi album “Pump Up The Radio” pojavio se 2015.

Jednako kao pjesme na njihovim albumima, Projekt Rakija karakterističan je po vrlo energičnim nastupima. Trenutno je na velikoj ‘festivalskoj turneji’ (nasttupi na holandskim rock festivalima), u sklopu koje će ‘skoknuti’ do Banja Luke i zasvirati na Demofestu.

https://www.facebook.com/ProjektRakija/videos/1264084923615501/