Nove preporuke: vatrene pljeskavice, pileći bataci sa salatom, proljetno varivo, zapečena tjestenina Bolognese, riža s povrćem, teletina s krompirom, meksička musaka i za desert ledene kocke.
Ponedjeljak: Vatrene pljeskavice
Sastojci: 1 kg. mljevenog mesa, 1 kašika vegete pikant, ¼ kašičice majčine dušice, ½ kašičice češnjaka u granulama, 4 kašike masti.
Priprema:
Mljevenom mesu dodajte vegetu pikant, majčinu dušicu, češnjak i dobro promiješajte. Od pripremljene smjese oblikujte pljeskavice, koje zatim u tavi na zagrijanoj masti, pečete sa obje strane.
Prilog birajte po želji, a mi Vam preporučujemo kašu od helje, koju pripremate na slijedeći način.
Heljdinu kašu (200 gr.) dobro operate, zalijte vrućom vodom i pustite da nabubri. Na ugrijano ulje stavite kockice suhog mesa i kratko ga popecite da zamiriše. Dodajte nasjeckani češnjak, crvenu paprika u prahu i ocijeđenu kašu. Podlijte sa malo vode, dodajte vegetu i biber, te pustite neka kratko kuha kako bi se tekućina reducirala.