Still Crazy ‘dovodi’ Boba Dylana u Sarajevo

Muzika BiH Show Time

Sarajevski band Still Crazy i ambasada SAD-a u BiH priređuju hommage Bobu Dylanu, večer u pjesmi, riječi i slici posvećenu najvećem kantautoru našeg vremena i prvom rock autoru koji je dobio Nobelovu nagradu za književnost.

Still Crazy će uz malu pomoć muzičkih prijatelja, uključujući pjevačicu Renatu Kurtalić, Damira Nikšića, Dinu Olovčića (ex Bolero) i druge, izvesti neke od najvažnijih pjesama koje su od Dylana napravile ikonu naše epohe, od protestne himne “Blowin’ in the Wind”, preko rockerski žestokih “Like a Rolling Stone” i “All along the Watchtower” do neizbježnih “Sara” i “Knockin’ on Heaven’s Door”.

still crazy play Dylan

Pored toga, prof. dr. Asim Mujkić i doc. dr. Saša Leskovac će govoriti o Dylanovom značaju za muzičku, književnu i socijalno-političku stvarnost našeg doba, a publika će imati priliku da vidi i posebno za ovu priliku izrađene animacije i grafičke ilustracije na neke od Dylanovih najvećih pjesama.

Program se događa u sarajevskom Pozorištu mladih, 22. aprila od 20 sati, uz besplatan ulaz.

Still Crazy nije slučajno odabran za ovu tematsku multimedijalnu večer posvećenu Dylanu. Kao već renomirani klupski cover sastav, na sceni su od 2006. godine i poznati su po nekim tribute specijalnostima, poput posveta Neilu Youngu, Grateful Deadu, a sada i Dylanu.

U postavi su Asim Mujkić (bas gitara, vokal), Haris Cerić (ritam gitara), Mirza Duran (bubnjevi) i Saša Leskovac (solo gitara, vokal), a posebno je zanimljivo da imaju i ‘sestrinsku sekciju’, bend Norma Jean, sačinjen od većine muzičara Crazyja, a specijaliziran je za akustiku & americanu.