delapse

Live elektronika na mračniji način: delapse – debitantski EP

Muzika - regija Show Time

Zagrebački producent delapse na svom prvom EP izdanju ”Bricked” predstavlja pet pjesama koje kombiniraju prljavi sintetički zvuk i žive instrumente stvarajući težak agresivan ritam i izuzetno organsku elektroničku glazbu.

Iza imena delapse stoji Leonard Klaić, multiinstrumentalist i producent koji je na sceni aktivan više od 10 godina. Na ovom izdanju, osim što je autor glazbe, zaslužan je za live instrumente (bubnjeve, udaraljke, gitare), syntheve i sound design, a samostalno potpisuje i snimanje, mix i mastering.

U ulogama gostujućih vokala pojavljuju se Chris Ian i Domagoj Šimek, frontmeni njegovih bivših bendova Killed A Fox i She Loves Pablo, dok je za artwork zaslužan Bruno Polović. EP se može kupiti na službenoj delapse bandcamp stranici po name-your-price modelu te se na taj način može i besplatno preuzeti.

Svoj glazbeni put Leonard je započeo kao suosnivač i bubnjar benda She Loves Pablo, nastavio radom u bendu Killed A Fox te paralelno, osim za svoje navedene bendove, radio produkciju i za Mašinko, Portman, Pase, Muscle Tribe Of Danger And Excellence, Daughters Of Kilimanjaro, Brut, Malady Lane i druge. Prvim EP izdanjem BRICKED posvećuje se samostalnom radu te donosi svoju viziju elektronske glazbe prožete live instrumentima koji su ga obilježili kroz život.

Popis pjesama:
01 Melt (ft. Chris Ian)
02 Monolit
03 Gum (ft. Domagoj Šimek)
04 A Thousand Paces
05 Smile (ft. Domagoj Šimek)

[link na bandcamp]