Lorna Wing

Regionalni muzički konkurs “Svi zaJedno” – ne propustiti!

Muzika - regija Show Time

Beogradski Mikser festival i Mascom Records pozivaju demo muzičare i bendove iz regiona da se prijave na muzički konkurs, iz kojeg će tri najbolja biti izabrani za nastup na Mikseru, a pobjednik snimiti i objaviti album.

Sada već petu godinu uzastopno, Mascom Records u saradnji sa Mikser festivalom raspisuje regionalni muzički konkurs čiji je ovogodišnji lajtmotiv, “Svi zaJedno“, inspiriran deklaracijom o zajedničkom balkanskom jeziku koju je nedavno potpisalo više od 200 lingvista, književnika i drugih javnih ličnosti iz regiona.

Prijaviti se mogu svi autorski bendovi iz regiona koji tekstove pišu i izvode na nekom od balkanskih jezika, a koji do sada nisu objavili autorsko izdanje.

Konkurs “Svi zaJedno” je idealna prilika za bendove iz regiona da predstave svoje stvaralaštvo publici,  ali i da objave debitantski album.

Naime, žiri u sastavu kantautorica Bojana Vunturišević (ex Svi na pod), pjevačica-autorica Tamara Ristić Kezz (prošlogodišnja pobjednica konkursa) i Jovan Matić (Del Arno band) najprije će izabrati troje finalista koji će nastupiti na Mikser festivalu, koji se održava od 25. do 28. maja, a nakon tog live predstavljanja će proglasiti pobjednika.

Pobjednički izvođač/bend osvaja izdavački paket Mascom Recordsa, koji uključuje izdavački ugovor, proizvodnju i distribuciju fizičkih nosača zvuka, digitalnu distribuciju, administraciju i zaštitu djela i autora, kao i promotivnu podršku. Pored toga, Mascom će, kao i prethodnih godina, objaviti kompilaciju najboljih pjesma sa ovog konkursa.

AufWiedersehen

Za podsjetnik: pobjednici prethodna četiri konkursa su bendovi Auf Wiedersehen, Lorna Wing i Enormna blajsna te Tamara Ristić Kezz.

Prijave su otvorene do 5. maja/svibnja na na ovom linku http://svizajedno.mikser.rs/.

Znatiženjnici mogu poslušati i kompilaciju “Ženski element” na kojoj su predstavljeni najbolji učesnici sa prošlogodišnjeg konkursa.

Fotografije: Lorna Wing (naslovna), AufWiedersehen (gore), Kezz (dolje).

kezz