Coolinarka Metropol

Prijedlog za sedmični menu (ponedjeljak-nedjelja, 17.-23.4.)

šta kuhati

U sedmičnom vodiču i ovaj put vam preporučujemo jednostavnija jela radnim danom i malo složenija vikendom: tortilje s preljevom, pileće okruglice, špinat sa jajima na oko, oradu, makarone s umakom od šampinjona, pileću roladu…

 tortilje-s-preljevom-od-tuna-namaza-

Ponedjeljak: Tortilje s preljevom od tuna namaza

Sastojci: 50 gr. eva tuna namaza classic, 1 kašika kiselog vrhnja, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašika svježe naribanog kopra, 150 gr. paradajza, 100 gr. krastavca, 100 gr. paprika, 40 gr. luka, pola avokada, 1 eva tuna u vlastitom soku, 1 kašika limunovog soka, prstohvat soli, 4 tortilje.

Priprema:

Eva tuna namaz pomiješajte sa kiselim vrhnjem, maslinovim uljem i koprom. Paradajz narežite na veće kocke, krastavce i avokado na kockice, papriku na tanke štapiće, a luk na male kockice. Tako pripremljeno povrće, pomiješajte sa ocijeđenom tunom. Sve skupa nakapajte limunovim sokom i posolite. Presavijene tortilje napunite smjesom povrća i tune, te ih prelijte kašikom tuna preljeva. U tuna preljev možete dodati čili papričice ili drugi začin po želji.

Ostavi komentar