esma redzepova

Esma Redžepova svu imovinu darovala makedonskom narodu

Celebrity Show Time

U Skoplju je otvoren testament kraljice romske muzike Esme Redžepove i kako objavljuje radio Slobodna Mekedonija, žena velikog srca ostala je dosljedna u dobroti i nakon smrti, te je svu imovinu ostavila svom narodu.

”Godinama je govorila da želi da ostavi svoj dom kulturi i humanosti i to obećanje je ispunila. U njenom testamentu jednostavno i jasno stoji da sav svoj imetak ostavlja državi. Tako je ispunila svoje obećanje. Esma je mnogo voljela Makedoniju i Makedonija je voljela Esmu. Kad god je putovala po svijetu, u svakoj izjavi i intervjuu je spominjala Makedoniju. U srcu je nosila makedonsku pjesmu, dušu i misao. Stalno je govorila da je ponosna na svoju Makedoniju. Zato je sav svoj imetak ostavila Makedoniji”, rekla je Zorana Kostovska, najbliža saradnica Esme Redžepove, za radio Slobodna Makedonija.

Posljednja poruka kraljice romske muzike bila je: ”Novac sam zaradila od koncerata. Ljudi su kupovali ulaznice, a ja ću se ovako odužiti svom narodu.”

Esma Redžepova preminula je 11. decembra 2016. u 73. godini poslije teške bolesti. Iza nje je ostalo 47 sinova i jedna kćerka.