Živjeti slobodno u Banja Luci! Rock kao simbol!

Muzika BiH Show Time

Sjajan i netipičan sadržaj kojim obilježavaju 9. maj – Međunarodni dan pobjede nad fašizmom, u Banja Luci već godinama priređuju Udruženje ”Sloboda” i Unija studenata RS, koji na gradski bazen uvijek dovode rock elitu iz regiona.

Ako je rock muzika i rock kultura općenito jedan od simbola slobodnog življenja i slobode izražavanja, onda Banjalučani imaju vrlo smislen način (premda i vrlo netipičan) da obilježe Dan pobjede.

Već četvrtu godinu za redom UG Sloboda” zajedno sa Unijom studenata Republike Srpske, na prostoru gradskih bazena Aquana u Banja Luci priređuju program ”Živjeti slobodno”, u kojem se ne redaju silni govornici i ne slušaju fraze o slobodi, već vrlo konkretno, kroz rock koncerte, potvrđuje moto ”Živjeti slobodno naše je opredjeljenje”.

zivjeti slobodno

Cilj organizatora – da realizacijom programskih sadržaja kod svih mladih ljudi na ovim prostorima razvije svijest i vrijednosti za  poštovanje i njegovanje tradicije antifašizma, te da se 9. maj i u budućnosti obilježava i proslavlja kao važan datum u kreiranju današnjih prava i sloboda – opravdava generacijsko sredstvo: atraktivan rock koncert.

Ove godine za program 9. maja su angažirani Zoster, Zabranjeno pušenje i Goran Bare & Majke, a koliko su atraktivni bili programi i u prethodnim godinama pokazuju liste učesnika 2016. godine – Artan Lili, Elemental, Vlatko Stefanovski Trio i Partibrejkers – ili line-up iz 2015. godine, koji su činili Edo Maajka, Darko Rundek Cargo Trio i Hladno pivo.

Mladim Banjalučanima – respect!

punk_rock_means_freedom

Aktivnosti pratite na FB stranici projekta: https://www.facebook.com/zivjetislobodno/?fref=ts