Mladi su i nadobudni, zašto ne? Pa odmah na turneju!

Muzika - regija Show Time

Ne znamo koliko su poznati u ‘svom dvorištu’, ali vjerovatno za njih niste čuli čak i ako ste među boljim poznavaocima scene u regionu. Njima to nije smetnja da krenu na mini-turneju. Usuditi se – prvi je korak ka rezultatu!

Rusti

Rusti je noise pop bend iz Kutine koji trenutno djeluje u Zagrebu i nastao 2013. Dvije godine poslije izdaje svoj prvi službeni EP ”Brana” i već tada ekipa kreće na prvu mini-turneju, pa sviraju u Subotici, Novom Sadu i Našicama. Pored toga, kao predgrupu pozivali su ih Vlasta Popić, Johnny Foreigner (UK), Robotra (Aus), Repetitor i M.O.R.T., a prije par dana i Škrtice u Tvornici.

U te tri godine više puta su mijenjali postavu, a sada u bendu sviraju: Tomislav Đudarić (vokal, gitara), Ivan Mlakar (vokal, bas) i Branimir Blažević (bubnjevi). Nakon zatišja i promjene postave, Rusti se vraća osvježen novim pjesmama. I energijom!

Harvo Jay

Harvo Jay je tročlani dream noise bend iz Osijeka. Nastao je 2015 godine, a čine ga Hrvoje Dešić (gitara, vokal), Marko Pernarčić (bas, vokal) i Šimun Padovan (bubnjevi, vokal). Zajedno rade žanrovski različitu, dinamičnu muziku prožetu nepravilnim ritmovima i minimalističkim tekstovima, često u obliku narodnih izreka i slogana.

Prošle godine su izdali ”Lajv Ep” snimljen u sklopu ”Bankine”, kompilacije osiječkih bendova sa nastupa u klubu Exit, a nedavno, 10. marta, samostalno su izdali album prvijenac pod nazovim ”Sok od agonije”.

Nesputana ambicija poveznica je ova dva benda, pa će Rusti i Harvo Jay zajedno krenuti opet na ‘mini turneju’. U tri dana će svirati: 30. 3. u Osijeku, u Exitu (+ lokalni Candyflip), 31. 3. u Novom Sadu, CK 13 (+ Headlights Tell Stories – OS, Voda nad vodama – NS) i 1. 4. u Beogradu, Kvaka 22 (+ Headlights Tell Stories).

I, da, ovo je čista reklama – posjetite ih na njihovim stranicama.

Facebook: https://www.facebook.com/Rusti.Kt/
Bandcamp: https://rustikt.bandcamp.com/

Facebook: https://www.facebook.com/harvojay/
Sok od agonije: https://harvojay.bandcamp.com/album/sok-od-agonije

Rusti_slogan