čudni hoteli

Najneobičniji hoteli na svijetu

GPS za dušu Jedi moli voli Nedosanjani svijet

Nekim ljudima nije dovoljan luksuz modernih hotela i žele nešto drugačije. Od zidova koji su napravljeni od soli, do soba u vidu balona, svuda po svijetu možete pronaći vrlo neobičan smještaj. Mi vam predstavljamo neke od najbizarnijih.

Palacio de Sal, Colchani, Bolivia

Palacio de Sal znači “Palata od soli” i izgleda baš tako. Nalazi se nekoliko stotina kilometara južno od La Paza i sve u ovom hotelu, od tavana do namještaja, napravljeno je od soli. Imajte u vidu, da je lizanje predmeta strogo zabranjeno.

Palacio de Sal

Kakslauttanen, Saariselka, Finska

Privatni igloi hotela Kakslauttanen, napravljeni su od posebnog termalnog stakla koji ne propušta ledeni zrak, a u isto vrijeme vam omogućava da uživate u spektakularnom pogledu na Auroru Borealis iz udobnog kreveta. Takođe možete odsjesti i u sniježnom iglou, gdje se temperature kreću od minus tri i minus šest stepeni celzija.

Kakslauttanen

Propeller Island City Lodge, Berlin, Njemačka

U ovom neobičnom hotelu ne postoje dvije iste sobe. Možete odsjesti u najrazličitijim enterijerima, od petougaone prostorije dekorisane ogledalima, do replike zatvorske ćelije. Budite sigurni da je provod nezaboravan.

Marina Bay Sands, Singapore, Singapur

Ako za svoje putovanje tražite hotel sa divnim pogledom, Marina Bay Sands je pravi izbor za vas. Ovaj hotel ima vještačku pustinju i bazen koji se nalazi na 57.spratu.

Chole Mjini, Miafia Island, Tanzanija

Chole Mjini se nalazi u parku na istoku Afrike, a sastoji se od sedam jedinstvenih kućica na drvetu. Ovdje se definitivno možete osjećati, kao da ste posljednji čovjek na zemlji.

Chole Mjini

Sala Silvermine, Sala, Švedska

Vjerovatno jedna od najneobičnijih hotelskih soba na svijetu, nalazi se u ovom hotelu. Napravljena je 155 metara ispod zemlje, a inspirisana je rudnikom.

sala-silvermine-hotel

The Original Hut Company, Bodiam, Engleska

Ako ste željni avanture, definitivno trebate posjetiti ovu englesku farmu, gdje noć provodite kao pastir u ručno pravljenim kolibama. Uživanje u šarmu britanskog sela vam neće nedostajati.

the-original-hut-company

Attrap Reves, Francuska

Želite spavati pod otvorenim nebom bez straha od ujeda komaraca ili vlage. Naime, Attrap Reves vam nudi prenoćište u sobi, koja je napravljena u obliku balona. Ovdje se definitivno osjećate dijelom prirode.

AttrapRêves

Sheepwagon Hideouts, Nebraska, USA

Ovaj hotel je inspirisan kaubojima i divljim Zapadom, pa tako ovdje možete odsjesti u pravim prikolicama, a za razonodu možete ići u lov i pecanje, uživajući u prekrasnoj prirodi.

sheep-wagon

Costa Verde, Costa Rica

Ako tražite način da vaše putovanje u džungle Costa Rice učinite još boljim, svakako posjetite hotel Costa Verde ispred kojeg se na velikom nosaču nalazi Boeing 727 iz 1965. godine.

costa verde

Hotel Yanak, Turska

Jedan od neobičnih hotela, za romantične trenutke u dvoje.  Nekada se u stijenama nalazio manastir, a danas je hotel od  30 soba koje su raspoređene u 6 kućica iz 5. i 6. vijeka. Uklesan u kamen, predstavlja nesvakidašnji atrakciju.

Hotel Yanak