Bob Dylan

Dylanov najopširniji intervju u zadnjih 30 godina

Muzika - svijet Show Time

Bob Dylan je rijetko davao intervjue, ali se pred izlazak novog albuma ”Triplecate” baš raspričao u razgovoru sa američkim muzičkim novinarom i piscem Billom Flanaganom, a integralno je objavljen na Dylanovoj web stranici.

Na jedno od prvih pitanja ‘zašto trostruki, a ne tri posebna albuma?’ Dylan je rekao: Bolje je da izađu u isto vrijeme, jer tematski su povezani, jedan je nastavak na drugi i svaki od njih razjašnjava prethodni.

U priči se može saznati i ponešto o Dylanu privatno, poput toga da uglavnom sluša muziku sa CD medija, a na pitanje šta je dobroga slušao u zadnje vrijeme, otkrio je: Iggy Pop ”Après” (album iz 2012.), jako je dobar album, zatim Imelda May (irska kanatautorica), nju volim, pa Valerie June, The Stereophonics, snimku Willie Nelson & Norah Jones, Ray Charles tribute albume i sviđa mi se zadnji album Amy Winehouse.

Ovu pokojnu pjevačicu je, štaviše, opisao kao posljednju osobu u muzici koja je imala osobnost.

Bob Dylan

Integralni i originalni intervju možete pročitati ovdje.

Svi veliki svjetski mediji su preuzeli cijeli razgovor ili priredili inserte, a novo uzbuđenje oko Dylana povezano je s izlaskom njegovog novog, 38. studijskog albuma “Triplicate“. Na tržištu će se pojaviti 31. marta, kao trostruki CD i kao trostruko LP izdanje, a na njemu će se naći 30 obrada “klasičnih američkih pjesama”.

Već sutradan vremešna zvijezda (24. maja će napuniti 76 godina) kreće na svjetsku turneju, koju će započeti 1. i 2. aprila u Stockholmu (kada će, valjda, konačno preuzeti Nobelovu nagradu za književnost). Pored još nekoliko nastupa u Švedskoj, Dylan će se ukazati u Norverškoj, Danskoj, Njemačkoj, Holandiji, Francuskoj, Belgiji, Velikoj Britaniji, a onda slijede Amerika i Kanada.