Najluđe praktične primjene muzičkih instrumenata

Jedi moli voli Ludometar Zanimljivo

Iz gitare, klavira, bubnjeva, saksofona, baš od gotovo svakog muzičkog instrumenta možete uraditi šta god vam padne na pamet, od stolića, sudopera, kuhinjske opreme, ležaja, sjedalice – do pisoara. Jedina granica je mašta.

Neki od ‘praktičnih’ predmeta koji su izrađeni s muzičkim inspiracijama vrlo su skupi na tržištu.

Tako se za kontroverzni ”Rolling Stones pisoar” plaćalo nekoliko hiljada dolara (dok je bio u prodaji), a zanimljivo je da su ga ženske udruge ocijenile kao seksistički, iako je kuriozitet da ga je dizajnirala žena, holandska umjetnica Meike van Schijndel.

Na fotografiji desno je motiv koji je docrtan u pariškom toaletu.

lips toillet

Stones-usnice i jezik, dugo već planetarno najslavniji muzički logo, primjenu je dobio u puno različitih proizvoda, a jedan od njih je dizajnirala talijanska kompanija za izradu namještaja Gufram, koja je prvobitno za privatnog klijenta dizajnirala crvenu Bocca lips sofu, koja je formalno inspirirana Dalijevim nadrealističkim portretom Mae West, ali se nesumnjivo naslanja na naslanja na znak Stonesa. Inače, kompanija je 2008. na tržište plasirala i Dark Lady te Pink Lady modele.

lips sofa

Evo još nekoliko proizvoda sa tim motivima, telefon, preklopni stolić i podna lampa, a neizmjeran je broj proizvoda koje ćete pronaći na istu temu.

lips phone-table-lamp

Gitare pretvorene u lampe posebno su česta ponuda u specijaliziranim dućanima i uglavnom su vrlo skup detalj za dnevni boravak, no vješte ruke vjerovatno ovo mogu puno jeftinije izraditi.

guitar lamp

Ostale praktične primjene muzičkih instrumenata i rock ikonografije (neke vrlo, vrlo duhovite) pogledajte u galeriji.