Jam with friends 19

Mostarski ‘Jam With Friends’ stiže u Sarajevo

Muzika BiH Show Time

Jedinstveni mostarski JWF tim u akciji: u zakazanoj session večeri formiraju se muzičke postave, njihov nastup se snimi kao audio & video i prezentira na youtube kanalu, kao dio specifičnog projekta unapređenja muzičke scene.

Jam With Friends je idealna prilika za afirmirane i neafirmirane muzičare da prezentiraju svoj autorski rad ili, pak, samo prijateljski muziciraju s različitim ljudima, te zajedno oblikuju i lokalnu i globalnu muzičku scenu.

Na prethodnom eventu u Mostaru koncert je trajao četiri sata, bez pauze, te se na sceni izmijenilo 30 različitih muzičara! Slijedi novi poziv lokalnim muzičarima da se pridruže na prvom JWF-u otvorenog tipa u Sarajevu, 1. 4. u klubu Monument.

U međuvremenu, objavljen je i prvi u nizu video&audio snimaka koji slijede iz prvog “Jam with friends” otvorenog za posjetu publike održanog u Mostaru! Black Dog Pub Session “Mikroorganizmy” čine : Ivan Gajić (gitara), Gabrijel Prusina (hammond), Dino Kadragić (bubnjevi), Saša Vrdoljak (vokal) i Sanjin Oručević (bas).