Emir Hot i Haris Abdagic

Emir Hot gostuje u novoj pjesmi Balkanerosa (video)

Muzika BiH Show Time

Popularni gitariski virtuoz snimio je solo dionice i vokal u pjesmi Balkanerosa ”Umorni blues” i, što je poseban kuriozitet, to će biti njegov prvi pjevački snimak ikada u bogatoj karijeri dugoj više od 20 godina.

Zenička grupa Balkaneros godinu 2017. započela je vrlo dinamično. Uz redovne nastupe petkom, u Bingo Showu Federalne televizije, započela je rad na novom albumu, nasljedniku izdanja ”Balkaneros rokenrol” iz 2015.

Za prvu pjesmu, koju su snimili u studiju Muzičke produkcije BHRT, a miksanje obavio Đani Pervan, grupa će upravo ovih dana snimati spot, što će biti prvi najavni singl novog albuma.

U međuvremenu, preciznije minulog vikenda, u studiju ”Mak” Igora Kasapovića u Zenici, Balkanerosu se priključio Emir Hot, rock gitarista i autor koji je prethodnih 13 godina živio i muzički djelovao u Londonu i upravo preseljava u Dubrovnik. Ipak, cijelo je vrijeme u ovim krajevima stalna karizma pratila ovog gitarskog virtuoza, koji je redom punio sve klubove kad god bi se pojavio pred ovdašnjom publikom.

– Balkaneros ima dosta pjesama za novi album i među njima je ”Umorni blues”, za koju još nismo imali plan snimanja, ali je onda ‘preskočila red’ kad se spontano pojavila ideja da u njoj solo dionice na gitari odsvira Emir Hot, – objašnjava Haris Abdagić njegov dolazak u Zenicu.

Detalje i još ponešto u priči o ovoj posebnoj muzičkoj saradnji, koja bi se mogla nastaviti novim projektima, pogledajte u video reportaži.

Na dva zajednička nastupa Emira Hota i Harisa Abdagića, izvedena u Zenici i Sarajevu poslije snimanja ”Umornog bluesa”, svirale su se uglavnom obrade svjetskih klasika, a u klubu AG dvojcu se pridružio i nenadani gost, Geronimo, koji je otpjevao nekoliko hard rock standarda.

Tako je, na neki način, ova priča i zgodan podsjetnik na naše nešto ranije najave da za ovu godinu i Emir Hot (link) i Geronimo (s prvom BH super grupom) spremaju nove rock albume, što će ovu 2017. učiniti vrlo zanimljivom.