Depeche Mode

Novi bjelosvjetski albumi: Depeche Mode i Rick Ross

Muzika - svijet Show Time

U čestoj praksi da se pred vikend izdaju novi albumi, ovog petka na listi noviteta izdvajamo album ”Spirit” electro benda Depeche Mode i ”Rather You Than Me” američkog repera Ricka Rossa.

Spirit je 14. studijski album engleskog electronic music benda Depeche Mode i nasljednik izdanja ”Delta Machine” iz 2013. Taj prethodni album je i na engleskoj i na američkoj top listi ušao među top 10, a od kritike je dobivao različite ocjene (i niti jednu ‘peticu’), pa će zanimljivo biti kakve će dobiti za novi album, koji je, prema njihovim vlastitim riječima, ”težak za slušanje” zbog apokaliptičnih tema.

Njihov ”The Summer 2017 European stadium tour” počinje u Stockholmu, 5, maja, i završava 23. 7. u Rumuniji, prije odlaska na američki kontinent, a u ovom regionu će svirati samo u ljubljanskoj dvorani Stožice, 14. 5.

Rather You Than Me je deveti album u diskografiji američkog repera Ricka Rossa i sadrži nekoliko gostovanja, među kojima su Anthony Hamilton, Dej Loaf, Jeezy, Yo Gotti, Nas, Future, Gucci Mane i drugi.

I u njegovom slučaju će biti zanimljivo kakav rezultat može postići novi album, obzirom da dva prethodna, za razliku od prvih izdanja, nisu dospjela na čelne pozicije američkih rap i r&b lista, a i prodaja im je bila znatno manja.