Grupa Lift

Mladi su, nepretenciozni, zabavni i sassy. Dovoljno za uspjeh?

Muzika - regija Show Time

Kad pogledate samo njihovu fotografiji, pomislili biste da je grupa Lift tek neobavezni teen-boy-pop bend. I singlovi su im nepretenciozni i zabavni, ali ako je suditi po produkciji i ozbiljno urađenim video spotovima, ambicije su im puno veće.

Lift je, kako pišu na svom profilu, beogradska ekipa koja se poznaje i druži još od djetinjstva, voleći istu muziku.

Dodaju još: svako zna da svira svoj instrument, jer su školu prošli kod starijih majstora.

Aleksa je pjevanje učio od Nevene Filipović (Amy Winehouse Tribute Band, vokalna gošća na albumima Bajage i Instruktora i Zdravka Čolića), Jakša je sviranje basa učio od Dejana Škopelje-Škopija (Babe, U škripcu, Rambo Amadeus, Kristali, Vatreni poljubac, Baby Doll), Luka je prve bubnjarske korake savladao kao učenik Vicka Milatovića iz Čorbe, a sada uči kod najboljeg funk bubnjara Gorana Ljuboje Truta (ex Rambo Amadeus, E-play, Babe), dok klavijaturista pohađa srednju muzičku školu, odsjek klavir.

Lift su: Aleksa Vučković (vokal), Luka Lisjak (bubanj), Jakša Pantelić (bas), Strahinja Vuković (klavijature) i Dimitrije Borčanin Bore (gitara).

I njihovi raniji, prošlogodišnji spotovi, ”Kada osetiš” i “Ako si volela” (naslovna fotografija ove priče je insert tog videa), naznačili su ambicije Lifta, a najnoviji, za plesni funky broj ”Da ti dam”, video je na razini već izraslih muzičkih zvijezda, pa je očekivano uvršten među prijedloge za listu ”Domaćica” MTV Adria.

Lift, simbolično podiže, ali i spušta, pa će klinci, naravno, morati da ”poderu još dosta cipela” da se nametnu u konkurenciji brojnih novih bendova i starih vukova, ali s ozbiljnim pristupom, kakav pokazuju u ranoj fazi karijere, samo neko čudo može biti razlog da ne uspiju.